Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

MAIG
2023

Ara Reus crearà una aplicació mòbil de contacte directe i resposta immediata amb la Guàrdia Urbana

Josep

Ara Reus manté la Seguretat com una de les prioritats del seu programa electoral, sent un dels eixos principals. El candidat a l'alcaldia d'Ara Reus, Daniel Rubio Angosto, ha detallat que "tal com el partit municipalista ha fet durant aquests quatre anys i ens demana la ciutadania, amb l'excel·lent tasca de la regidora Dolors Vázquez al capdavant, continuarem treballant perquè la sensació d'inseguretat provinent dels actes incívics desaparegui".

Precisament per eliminar aquesta sensació d'inseguretat, Ara Reus comptarà amb el suport i la interacció de la ciutadania. Daniel Rubio i Dolors Vázquez, número 2 de la candidatura d'Ara Reus i fins ara regidora de Seguretat, Convivència, Protecció Civil i Emergències; han anunciat la creació d'una aplicació mòbil que serà pionera a la demarcació de Tarragona i que "permet obrir un nou canal de comunicació entre els cossos de seguretat i la ciutadania". Així, els agents de la Guàrdia Urbana de Reus podran rebre avisos i informacions directes dels ciutadans i ciutadanes a través d'aquesta aplicació, de molt fàcil ús i totalment contrastada, ja que s'està utilitzant de forma eficient en diversos municipis catalans.

Es tracta d'una aplicació que ofereix múltiples funcionalitats, que s'adapta a diversos perfils de ciutadans com gent gran, joves o comerciants, i que ofereix serveis com realitzar trucades i missatges d'emergència o rebre alertes de seguretat i avisos oficials, entre d'altres. A més, de l'aplicació destaca l’obtenció de la geolocalització en temps real del missatge o trucada realitzada. "És una aposta real per la proximitat, les noves tecnologies i la immediatesa", ha afirmat Dolors Vázquez.

Una eina, en paraules de Vázquez, que "fomentarà la relació directa i de proximitat entre els ciutadans i ciutadanes i el cos de seguretat amb una resposta immediata, a més de millorar la percepció de seguretat de la ciutadania". Per la seva banda, Daniel Rubio ha assegurat que "el nostre partit continua treballant dia a dia per prestar un millor servei als reusencs i reusenques per fomentar el civisme i la convivència amb aquesta nova aplicació".

Creació de la Unitat de delictes de proximitat

Dolors Vázquez, ha reiterat l'increment de la plantilla del cos de la Guàrdia Urbana fins als 184 agents a finals de 2026, amb la possibilitat d'arribar als 200.

Vázquez també ha parlat de la creació de la Unitat de delictes de proximitat. Coordinada per l'actual Unitat de Proximitat, la qual també es potenciarà, permetrà "treballar en furts menors als comerços i a peu de carrer dels diferents barris de la ciutat".

Per la número 2 d'Ara Reus, les noves tecnologies "han estat i seran clau en el futur en l'àmbit de la seguretat. Hi hem apostat durant aquest mandat amb la implementació de sistemes de videovigilància i un dron i ho continuarem fent". És per aquest motiu que davant d’una inversió en capital humà, noves tecnologies i infraestructures es projectarà l’estudi i redacció del projecte d’ampliació de l'actual edifici de la Guàrdia Urbana. Vázquez ha assegurat que els agents "cal que tinguin unes instal·lacions adequades, tenint en compte que treballen 24 hores els 365 dies de l’any".

Menció especial per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil

Dolors Vázquez també ha fet un esment especial per als membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil: "Hem d'apostar clarament pel servei de Protecció Civil municipal per garantir la seguretat dels ciutadans". "Cal agrair de totes el treball dels voluntaris, que de forma totalment desinteressada treballen per la ciutat", ha afirmat. D'aquesta forma, es revisarà i millorarà el conveni amb l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil i s'establirà un pla plurianual per l'adquisició de nous materials


Com col·laborar amb AraCatalunya?