Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Història. Els nostres orígens

El 7 de febrer del 2011 es va constituir a la capital del Baix Camp el partit Ara Reus. Una agrupació política independent, d’esperit purament municipalista i que no està sotmesa a cap influència ideològica política marcada per Madrid i/o Barcelona ni per directrius de partits convencionals.

Ara Reus neix de la unió i voluntat d’un grup de ciutadans es van unir per fer front al mal govern que patia la capital del Baix Camp dirigits pel tripartit (PSC – ERC – ICV). La poca transparència, la manca de participació ciutadana en matèria de desenvolupament i creixement de la ciutat i l’excés d’inversions desmesurades van fer que la ciutat arribés a un endeutament de més de 400 Milions d’Euros. Aquest fets sumats a l’especulació immobiliària que es volia fer en l’àrea de la SEDERA van ser el detonants perquè els ciutadans de Reus mostressin la seva oposició i disconformitat a les polítiques locals que el consistori reusenc duia a terme d’esquenes al ciutadà i amb total opacitat. Sense adonar-nos estàvem construint una alternativa real als partits polítics convencionals. Érem un grup veïnal que sense saber-ho estàvem fent la historia en el nostre municipi.

Ara Catalunya neix perquè ens veiem amb la obligació i amb la necessitat de posar la política al servei del poble i no a la inversa com està succeint actualment. Ara Catalunya és l’únic instrument de canvi en el municipis perquè les ciutat i pobles necessiten un canvi de rumb, un canvi d’idees i noves formes d’actuació. Ara Catalunya és i té una filosofia de grup. en els nostres Consell Locals als municipis  no hi han personalismes, som persones que ens posarem al servei de tots els Catalans. 

 

 

Foto de la primera llista d’Ara Reus

Aquesta lamentable realitat d’opacitat en la gestió política, de falta de compromís amb els ciutadans i l’especulació socioeconòmica en la promoció i el desenvolupament dels pobles i ciutats l’han patit i la pateixen moltes ciutats i pobles de Catalunya. És per això, que el partit Ara ha implantat una nova forma de fer polítiques locals. Una política municipalista i independent, fins i tot, entre els Ara dels diversos municipis.

Ara s’ha convertit en l’autèntic partit que abandera la transparència ciutadana i que treballa per crear noves polítiques socials i participatives més properes als ciutadans.

En l’actualitat, l’èxit d’Ara Reus s’està expandint pel territori català.

 

 

Com col·laborar amb AraCatalunya?