Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

FEBRER
2023

Dolors Vázquez: “La nostra voluntat és apropar encara més la Guàrdia Urbana a la ciutadania"

CATEGORIA

La plaça Pare Gil ha estat l’escenari aquest dijous, 23 de febrer, de la presentació oficial de Dolors Vázquez com a número 2 de la llista electoral d’Ara Reus per a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

Vázquez ha estat la regidora de Seguretat, Convivència, Protecció Civil i Emergències, durant aquest mandat. La candidata d’Ara Reus ha explicat que en els últims quatre anys s’ha incrementat el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana i que s’ha treballat per apropar el cos policial a la ciutadania. En aquest sentit, s’ha creat la Unitat de Proximitat i s’han designat caporals de referència als barris.

Així mateix, Dolors Vázquez ha posat en valor l’aposta per les noves tecnologies en l’àmbit de la seguretat, amb sistemes de videovigilància i un dron. L’actual regidora també ha destacat el treball constant per millorar les instal·lacions de la Guàrdia.

En l’àmbit de Protecció Civil, Dolors Vázquez ha explicat les actualitzacions realitzades dels plans d’autoprotecció municipals i de la Generalitat de Catalunya, així com l’actualització dels plans en matèria d’energia nuclear. “Hem aconseguit la implantació de sirenes d’avís i aviat la ciutat disposarà de les alertes per SMS”, ha concretat la regidora d’Ara Reus.

La candidata del partit municipalista ha valorat el treball realitzat pels membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, els quals ja disposen de nous vehicles, una nova seu a la plaça d’Enric Yzaguirre i d’un equipament que respon a les seves necessitats. Vázquez ha aplaudit la tasca que realitzen al llarg de l’any: “Fan una tasca impressionant que en ocasions no s’explica i cal treballar per a ells”.

Augment de la ràtio de dones al cos de la Guàrdia Urbana

En clau de futur, la número 2 de la llista electoral d’Ara Reus ha explicat que l’objectiu és augmentar el nombre d’agents en els pròxims anys. En aquest sentit, Vázquez ha explicat que “hi haurà un increment de la ràtio de dones al cos de la Guàrdia Urbana, amb una reserva específica de places en l’actual convocatòria i amb l’objectiu que en les properes convocatòries les places siguin totalment equitatives".

Des de la regidoria es treballarà per dotar, encara més, la Guàrdia Urbana amb noves tecnologies. L’objectiu no és altre que reforçar la dimensió humana amb una aplicació mòbil que tindrà molt en compte la participació ciutadana, una de les premisses d’Ara Reus. Així, el ciutadà podrà informar de forma directa a la Guàrdia Urbana d’incidències i situacions d’incivisme i inseguretat amb una resposta immediata. Tanmateix, Vázquez ha assegurat que les noves tecnologies “seran clau en temes de mobilitat”.

Per Dolors Vázquez “és essencial la formació per tenir una ciutat neta, segura i cívica”. És per aquest motiu que se seguiran oferint xerrades de sensibilització per adults, escoles i instituts, conjuntament amb l’increment d’efectius previst i la digitalització.

“Vull destacar la importància de la proximitat pel que fa a la seguretat. Tenim molts reptes. La voluntat és poder acabar la feina realitzada fins ara i apropar encara més la Guàrdia Urbana a la ciutadania, que hi hagi una relació de tu a tu. Quatre anys són pocs, ens en fan falta quatre més per completar tota la planificació que tenim prevista”, ha conclòs Dolors Vázquez.

Podeu recuperar la presentació íntegra en vídeo en aquest enllaç: https://fb.watch/iTqRyN5Hxk/

 


Com col·laborar amb AraCatalunya?